10 YouTube-каналів для вивчення та вдосконалення англійської мови

29.01.2016 15:46

Усе ще не знаєте, куди податися, щоб довести, нарешті, до ладу свою англійську? А далеко ходити і не треба. Все вже є в інтернеті на відстані кліка від вас – найкращі вчителі, світові практики, терабайти живих знань. І все це – абсолютно безкоштовно. Звичайно, індивідуально з вами возитися не будуть, але що, якщо насправді вам це й не потрібно? Тому Світ Науки спеціально для своїх читачів підготував 10 найкращих YouTube-каналів для вивчення та вдосконалення англійської мови.

  1. Англійська з Дженіфер  – Канал підійде для новачків. Досвідчена вчителька англійської дохідливо роз’яснить премудрості граматики, яка багатьом студентам здається сущим пеклом, навчить правильно писати і розмовляти навіть тих, хто тільки почав вивчати мову. Дженніфер викладає англійську з 1997 року, так що на неї можна покластися. Вона говорить дуже повільно і постачає уроки текстом, щоб, у крайньому випадку, ви встигли погуглити незнайоме слово.
  2. Англійська від BBC – На каналі культової міжнародної новинної служби BBC -ви знайдете все, що потрібно для вивчення англійської мови. Тут викладають граматику, вимову, вивчають нові слова, слухають музику і дивляться фільми, щоб закріпити матеріал. А ще вчаться сприймати інформацію з новин.На каналі є чіткий розклад. Понеділок – словниковий день. На початку тижня учні вивчають нові слова і вчаться краще їх запам’ятовувати. Вівторок – день граматики, середа – день новин (вивчення англійської за допомогою читання новин), четвер – розмовний день, а п’ятниця – день драми (перегляд розважальних роликів). Субота-неділя – вихідні.
  3. Розмовляй з Дунканом – Це один з найстаріших і популярних YouTube-каналів від вчителів англійської мови. Містер Дункан безкоштовно навчає англійської з 2006 року, і його відео сумарно набрали більше 58 млн переглядів. Однак, щоб вчитися разом з містером Дунканом, потрібно вже мати базові знання англійської мови і, бажано, непоганий словниковий запас.Містер Дункан – корінний англієць. У цьому і принадність його каналу. Тут ви підтягните розмовну англійську, вивчите багато крилатих фраз і афоризмів, відщліфуєте вимову і засвоїте складні конструкції.
  4. Ситуативна англійськаКанал від школи іноземних мов EF.com – це як «Даша-мандрівниця» для дорослих. Всі відео поділені на три секції. Спочатку актор зображає ситуацію, потім викладач роз’яснює, що сталося, а в кінці студент практикується, майже як у школі – заповнюючи прогалини в запропонованих пропозиціях.У самому кінці викладач, чий голос, як правило, звучить за кадром, дуже проникливо вас похвалить. Що приємно і мотивує. А актори, розігрують різні життєві ситуації англійською, досить веселі хлопці, так що скучно не буде.
  5. Реальна англійська – Якщо у вас вже є досвід спілкування з іноземцями, ви, напевно, знаєте, що англійська може бути дуже різною і звучати деколи абсолютно невпізнанно. Спробуй розбери, що там бурмоче так званий кокні, а з ірландцями і того складніше. Навіть американці і канадці розмовляють  по-різному.На цьому каналі ви навчитеся розуміти акценти, що дуже важливо для тих, хто часто працює з іноземцями. Адже реальна англійська дуже відрізняється від того, що нам викладають на курсах або в університеті.
  6. Англійська за хвилину – Принадність каналу в тому, що кожен урок триває всього хвилину. Таким чином, ви можете вивчати англійську під час перекусів на роботі або поїздки в громадському транспорті. Навіть водії в пробках, теоретично, можуть засвоїти пару-трійку нових обертів, стоячи на світлофорі.Курси підготовлені новинною службою Voice of America і сфокусовані, насамперед, на граматиці і словниковому запасі. Однак, майте на увазі: тут ви вивчаєте саме американську англійську.
  7. Англійська для бізнесу – Цей канал буде дуже корисний для тих, хто вже знає англійську, але бажає заглибитися в мову бізнесу. На каналі вчать обговорювати ділові питання в різних сферах: менеджмент, фінанси, економіка, право.Кожне відео – це ситуація, яка неминуча в діловому спілкуванні. Наприклад, вас навчать чемно відмовляти, якщо угода невигідна вашому боці. Або заглибитися в деталі договору, щоб врахувати всі нюанси і дотримати інтереси компанії.
  8. Цікава англійська – Якщо вам часто доводиться мати справу з британцями, незайвим було б вивчити поширені в Англії ідіоми, вирази і фігури мови. І цей канал призначений якраз для вивчення саме таких. Ось, наприклад, що означає фраза «A bit fishy»? Трохи … рибний? Звучить, як повна маячня. Насправді такого немає, і на каналі Linguaspectrum вам пояснять, що насправді означає дане словосполучення. Заінтриговані? Тоді уважно дивіться відео.Однак, крім фірмових фраз британців, на каналі можна вивчити безліч нетипових слів, рідкісних конструкцій, характерних саме для британців, і підтягнути вимову.
  9.  Англійська з Рейчел – Інша справа, якщо ваш бізнес зав’язаний на американцях. Тоді незайвим буде відточити американський акцент і навчитися вимовляти слова там, щоб люди в США від вас не жахалися. Це саме те, навіщо Рейчел створила свій канал.Читайте по губах і повторюйте. Зовсім скоро ви заговорите як типові мешканці Нью-Йорка.
  10. Англійська поступово – Принадність каналу в тому, що він цілком розбитий за рівнями англійської. Корисні відео і уроки тут без зусиль знайдуть як новачки, так і ті, хто знає англійську на середньому рівні. Навіть носіям розмовної англійської буде чому повчитися.Короткі відео допоможуть вам підвищити свій рівень знання мови, удосконаливши словниковий запас і сприйняття на слух.